Stretnutie partnerských univerzít v rámci projektu “Materials Science MA(S)TERS – developing a new master’s degree”

Od 15. do 19. januára 2024 nás svojou návštevou poctili kolegovia z partnerských univerzít – University of Silesia in Katowice (Poľsko), Afyon Kocatepe Üniversitesi (Turecko) a Ivan Franko National University of Lviv (Ukrajina). Študijný pobyt sa uskutočnil vrámci spoločného projektu “Materials Science MA(S)TERS – developing a new master’s degree” na našej katedre. Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou v rámci programu Erasmus + KA220 HED.

Súčasťou študijného pobytu boli viaceré workshopy, brainstorming ale aj oboznámenie sa s platformou E-Learning MOODLE, čo nám umožnilo hlbšie porozumieť a prakticky aplikovať využívanie tejto vzdelávacej platformy. Diskusie okolo tohto tematického okruhu prispeli obohatením skúseností a vzájomnému zdieľaniu cenných poznatkov.

Spolupracovali sme a vymieňali názory počas dynamickej diskusie, ktorá sa sústredila na preklad výstupov projektu, konkrétne učebných plánov a učebných materiálov. Spoločné úsilie zahŕňalo zdieľanie poznatkov a identifikovanie najlepších postupov v oblasti materiálového inžinierstva.

Navyše sme mali príležitosť vidieť interaktívnu výstavu vlnových procesov  v “Krajine vĺn” s doc. Ing. Norbertom Tajányim, PhD., a v rámci exkurzie sme nazreli do priemyslu a navštívili spoločnosť KIA Motors.

Pre viac informácii o projekte sledujte: https://matsci.us.edu.pl/