Deň VĎAKY

V piatok 23. 06. 2023 vedenie Strojníckej fakulty v priestoroch Hudobnej sály FHV zorganizovalo pre svojich bývalých aj súčasných dlhoročných zaslúžilých zamestnancov slávnostný koncert pri príležitosti 70. výročia vzniku SjF a Žilinskej univerzity v Žiline.

Dovoľte mi, aby som sa Vám poďakoval za roky, desaťročia strávené na našej fakulte a univerzite, za Vašu prácu, aj vďaka ktorej mohli fakulta a univerzita prosperovať a posúvať sa vpred. Aj vďaka Vám je naša fakulta tam kde je, t. j. fakultou s vysokým kreditom nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Podľa viacerých hodnotení patrí dlhodobo medzi najlepšie technické fakulty a určite je jednou z nosných fakúlt Žilinskej univerzity v Žiline.“ – povedal v slávnostnom príhovore k zúčastneným dekan SjF, prof. Dr. Ing. Milan Sága.

Po úvodnom príhovore oslava pokračovala slávnostným koncertom. Príjemné chvíle spríjemnili rezké tóny sláčikového kvarteta ADVENTURE STRINGS. Pri pohľade na sláčikové kvarteto ľudia zvyčajne očakávajú klasickú hudbu a v mnohých mylne evokuje vážnosť, či dokonca melanchóliu. Tej sa ale strojári vyhýbajú. Hudobníci jedinečným a zábavným spôsobom zahrali okrem vlastných úprav známych klasických skladieb aj populárne skladby, rockové balady a najznámejšie filmové melódie, čím navodili skvelú atmosféru na malé posedenie po koncerte vo foajé pred hudobnou sálou. Potešilo nás, že si bývalé kolegyne a kolegovia našli čas. Všetci si pochvaľovali, ako to bolo príjemné, osviežujúce a aspoň na chvíľu zabudli na starosti, ktoré prináša život a čas. Ich srdcia a duše v družnej debate pookriali a v spomienkach na fakultu, univerzitu a roky minulé omladli.

Veľká vďaka patrí ľudom, ktorý prišli na túto myšlienku zorganizovať takéto príjemné stretnutie, ale aj ľuďom, ktorý pomohli pri organizovaní a pri celej príprave tohto stretnutia. Vďaka tomu bolo celé stretnutie veľmi príjemné a bezproblémové.

ĎAKUJEME!